+ 34 933 621 698

+ 34 663 756 402

info@urbeabogados.com

Escollir un advocat de família

  1. Noticias
  2. Escollir un advocat de família

Consells per escollir un advocat per tramitar el teu cas

 

Cada client té el seu problema i cada problema és un cas particular molt concret, diferent dels altres, que suposa un tractament de l’assumpte de forma personalitzada i aïllada de les generalitzacions. A Urbe Abogados t’oferim aquest tractament que només és per tu. Dissenyat per resoldre el teu cas en concret. Fugim dels exemples i dels supòsits iguals. El teu cas és únic i mereix un tracte individualitzat.

 

L’àmbit del dret de família, tot i que a data d’avui s’emmarca dins de la branca del dret civil, implica un coneixement específic d’aquesta matèria per poder donar una solució ja sigui fora o dins dels jutjats.

Hi ha una corrent actual que estem lluitant per tal de que el dret de família es deslligui de l’àmbit del dret civil i sigui considerada una branca autònoma on tots els intervinents , jutges, fiscals, advocats i altres intervinents estiguin especialitzats i basats en aquesta matèria.

 

Des de l’ AEAFA i la Plataforma familia y derecho s’està lluitant per aquest desengranatge.

Tornant  a l’elecció de l ‘advocat, cal tenir present que per escollir el teu advocat caldrà que t’informis de les seves qualitats, els seus coneixements, la seva experiència, la professionalitat, la confiança que li donaràs i la que et reportarà.

 

CONSELL 1: L’ especialització

 

Els advocats, una vegada s’han col·legiat al col·legi d’advocats decidit, podran exercir en tot el territori d’Espanya, sense necessitat d’estar especialitzats. Tot i així, és una recomanació quasi imperativa, que si t’has de divorciar, si has de demanar la custodia dels  teus fills, si has d’incapacitar algun familiar, et posis en mans d’un advocat que domini aquesta matèria.

El dret de família no és únic. Existeix normativa diversa en tot l’Estat espanyol, que fa que en una determinada comunitat autònoma ens trobem amb normativa especialitzada que fa que un determinat cas puguem tenir diferents solucions segons on es discuteixi aquell cas en concret.

 

CONSELL 2: L’experiència

 

És essencial que l’advocat que escullis porti a la seva esquena l’experiència necessària per poder defensar el teu cas. Quan parlo d’experiència no vull dir que no es puguin escollir advocats joves, em refereixo que lo important és que tinguin coneixement de la matèria i que aquesta matèria l’hagin portat a la pràctica.

 

CONSELL 3: Informació i comunicació

Els problemes que envolten tot procediment de dret de família requereixen un comunicació molt fluida entre advocat i client. Cal que els dos estiguin informats de qualsevol canvi, i es tingui un coneixement exacte de tots els fets que engloben el cas en concret. Els advocats, si o tenen els estudis de psicologia, no són psicòlegs del client. Els advocats són els que ajudaran al client en un procediment de divorci, de custòdies, d’incapacitació, però en cap cas adoptarà el paper de psicòleg, que és un àmbit destinat a aquells professionals que tenen els estudis i capacitats corresponents.

 

CONSELL 4: El preu, els honoraris, els costos

Escollir un advocat de família implica també saber el cost que li suposarà al client que el professional li porti el cas. Avui en dia i sobretot amb la liberalització de la publicitat dels advocats, podem trobar un gran vano de preus en el mercat que poden ser d’allò més econòmics com d’allò més escandalosos o quanties que molts no podrien assumir.

Ara bé, recordem sempre que lo barato pot sortir molt car després. I en aquest àmbit del dret de família, on entren en joc temes tan importants com els fills i el patrimoni de les famílies, les decisions que es prenen inicialment, tenen conseqüències que després són molt més difícils de modificar o arreglar.

 

Per tant, no et guiïs només pel preu.

 

No oblidem tampoc, que els clients que no tenen o tenen ingressos precaris, poden tenir dret a la designació d’un advocat del torn d’ofici, això si, no sempre estan especialitzats en dret de família.

D’aquí que potser seria bo, que dins de l’àmbit de l’assistència jurídica gratuïta hi pogués a ver una especialització dels advocats en dret de família.

Pel que fa als costos de dels procediments de dret de família, no només hem de tenir en compte el que ens costarà l’advocat, haurem d’informar-nos que segurament necessitarem la representació d’un Procurador dels Tribunals, que potser haurà d’intervenir algun professional en psicologia, psiquiatria o fins i tot algun altre tipus de tècnics o pèrits per valorar empreses, béns immobles, etc. Potser haurà d’intervenir algun Notari, potser caldrà inscriure determinats acords o sentències al Registre de la Propietat i potser caldrà pagar impostos segons el que s’hagi pactat o decidit per un Jutge. Tots aquests costos cal tenir-ne una previsió, i cal que el client n’estigui des d’un bon principi assabentat.

 

Otras noticias

×